_132377459_screenshot2024-01-19224046.jpg

Afcon 2023: A Liverpool támadója, Mohamed Salah combizomsérülés miatt kihagyja a következő két mérkőzését Egyiptomban

2024.01.20

A Liverpool támadó, Mohamed Salah, kihagyja Egyiptom következő két mérkőzését combizom sérülés miatt Utoljára frissítve: 2024. január 19. A labdarúgás szekciójából származik Mohamed Salah Mohamed Salah segítette Egyiptom csapatát a 2022-es Afrikai Nemzetek Kupájának döntőjében Mohamed Salah kihagyja Egyiptom kulcsfontosságú Afrikai Nemzetek Kupája B csoportjában zajló mérkőzését a Zöld-foki Köztársaság ellen a hétvégi combizom sérülése miatt.

A 31 éves Liverpool támadó a csütörtöki 2-2-es döntetlen előtt hagyta el a pályát Ghána ellen.

Az eredmény miatt a hétszeres afrikai bajnokoknak le kell győzniük már továbbjutott Zöld-foki csapatot a továbbjutásuk biztosításához.

"Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség szerint Mohamed Salah, az Egyiptomi válogatott kapitánya, combizom sérülést szenvedett, és kihagyja a következő két mérkőzését az Afconon" - közölte a szövetség.

Salah csak akkor vesz részt újra a tornán, ha Egyiptom továbbjut a február 2-án vagy 3-án esedékes negyeddöntőbe.

Pénteken a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp azt sugallta, hogy Salah combizomproblémája valószínűleg súlyos, mivel a támadó csak 10 bajnoki mérkőzést hagyott ki a Vörösökkel való több mint hat szezon alatt.

"Ő megdöbbent, és nem értette, miért érte ilyen erős ütés" - mondta Klopp.

"A combizom sérüléseket más módon is megtapasztalhatjuk. Érezte, és tudjuk, milyen ritkán szokott Mo lejönni, vagy szüksége van rá, így ez biztosan valami."

Salah elvesztése, aki éppen a 100. válogatott szereplés küszöbén áll, komoly csapás Egyiptomra, akik lassú kezdést produkáltak Elefántcsontparton zajló kampányuk során, két mérkőzésből két pontot szereztek.

Salah vasárnap lőtt utolsó pillanatokban kiharcolt büntetőt, VAR döntés után, hogy segítse Egyiptomnak a 2-2-es döntetlenhez Mozambik ellen, és elkerülje a kínos nyitóvereséget. Ghána ellenük kétszer is fel kellett állniuk hátrányból.

 

Forrás:https://www.bbc.com/sport/football/68038672

Egyiptom utolsó hét Afrikai Nemzetek Kupáján elért címét 2010-ben szerezték meg, egy évvel azelőtt, hogy Salah nemzeti csapatbeli debütálása történt volna.